Screens

Hier vind je onderdelen om je accessoire te voorzien van een nieuw gaasje. Let goed op de afmetingen zodat je er zeker van bent dat het geschikt is voor jouw accessoire. Je vind hier gaasjes in de formaten 12, 15, 18, 20 en 25 millimeter doorsnee. Lees hier meer over screens.

Wat is een gaasje?

Deze gaasjes oftewel screens is een onderdeel dat gebruikt wordt voor voornamelijk pijpjes, maar ook bongs en waterpijpen in het bijzonder.

Waarom een gaasje?

Een gaasje voorkomt dat je rookwaren in je rookaccessoire belandt en tegelijkertijd de rook doorlaat. Na verloop van tijd koekt het gaasje aan en is het tijd om deze te vervangen. Dit merk je wanneer het lastiger wordt om te inhaleren vanuit je accessoire.

Welke gaasjes of screens zijn er?

Gaasjes zijn te verkrijgen in de volgende materialen: staal (steel), messing (brass) (een mix van koper en zink) en glas. Bij Dutch Leaf hebben we gaasjes in de volgende formaten: 12, 15, 18, 20 en 25 millimeter doorsnee. Hele fijne gaasjes zijn het meest geschikt voor gedroogde bloemtoppen en grovere gaasjes zijn het meest geschikt voor droge hasj. Je kunt kiezen uit een regulier gaasje of een lift off, oftewel spoon screen. Het voordeel van een spoon screen is dat je de opgebrande resten, waaronder het as, makkelijker kunt verwijderen ten opzichte van een regulier gaasje.

Welk gaasje heb ik nodig?

Als je het oude gaasje nog hebt, dan kun je deze als voorbeeld gebruiken om bij het juiste gaasje uit te komen. Kijk even naar het materiaal en de diameter. Mocht je je oude gaasje niet meer hebben niet, dan kun je de bowl opmeten van je accessoire. Het makkelijkste is om daarvoor een schuifmaat te gebruiken. Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!